Het idee

Het idee is een kant- en-klaar product voor een Nederlands klein huisje te hebben. Dit huisje is flexibel en geschikt voor wonen- en recreatief gebruik. Het voldoet aan de bouwnormen en is duurzaam gebouwd en exploitabel. Naast dit alles is het vooral ook mooi en uniek!

De tiny house beweging leidt vaak tot semipermanent wonen in lange rechthoekige vormen. Vierkant wonen is interessanter: het woont compacter, de ruimte laat zich beter organiseren vanuit een ‘richtingloos’ midden. Materialisering, compactheid en comfort van het tuinhuisje zijn vertaald naar een product waarvan de essentie een soort van oriëntatieloze vierkante ruimte is. Het uiteindelijke huisje is niet oriëntatieloos: er zijn twee duidelijke wanden met functies en twee ‘uiteinden’ met de entree en het zicht. Het kleine huisje staat in het groen en heeft daarom één zijde helemaal van glas. De ruimte die je binnen inlevert, krijg je buiten weer terug. 

Drie verschillende ondernemers zijn om tafel gaan zitten om dit idee samen uit te werken.

Het product

Het Produkt is een fusie van architectonisch ontwerp en best-practices uit de hout bouw / chalet bouw en recreatiebranche.

Een Lodge product betekent dat de Lodge uit twee onderdelen bestaat. Een linker- en een rechter helft. Beiden helften staan ieder op een chassis met wielen. Deze wielen zijn bedoeld om op- en af te rijden van fabriek – naar vrachtwagen – naar lokatie. Dit heeft als voordeel dat De Stee geheel in een fabriek gemaakt kan worden en lokaal in een dag staat.

De uitvoering die wij gemaakt hebben is ingericht op de gebruik voor de recreatie-branche. De Stee is geschikt voor gebruik in de recreatie branche. Maar met een paar kleine aanpassingen is deze prima te gebruiken voor permanent bewoning. Want dat kan: deze woning voldoet aan de bouwnorm.

All Noord Nederlands

Alle partners komen uit Groningen of Drenthe. Er is samengewerkt met lokale onder-aannemers met het oog om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij deze innovatie. Een win-win: zo zit hier vele jaren vakkennis en vakmanschap in en geven we kennis hoe innovatie in de praktijk toe te passen.

Project de Stee

Project de Stee is meer dan alleen een innovatieve Lodge. Op het terrein van gastenverblijf Pullevaart. 

Het project bevat ook:

  • een natuur zwemvijver, met biologisch filtersysteem.
  • een wellnes faciliteit, ofwel een finse sauna, buitendouche en spa.
  • een terrein met inheemse beplanting.
  • een twintig tal arrangementen met regio partners.


Subsidie

Voorproject de Stee is een subsidie ontvangen van de onderstaande partners.